Pečená kachna sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 367.7 mg
 - Vláknina 100.8 mg
 - Vitamín A 100.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme.
 - 
                                2
Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.