Bramborové pirohy se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 51.7 mg
 - Draslík 846 mg
 - Vláknina 12730 mg
 - Vitamín A 12730 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.