Kuře na zázvoru s domácími nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 900 g Kuře
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 267.2 mg
  • Draslík 721.7 mg
  • Vláknina 7775 mg
  • Vitamín A 7775 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kuřecí čtvrtky po obou stranách na velké pánvi v horkém másle 10 minut opékáme, opečené uložíme do tepla.

  • 3

    Na výpeku dorůžova orestujeme drobně krájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a sůl se zázvorem, za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem, svaříme na omáčku, do které vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopené na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

  • 4

    Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat, až vznikne tužší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, pomalu po lžících přiléváme vodu. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí vody se špetkou soli a povaříme asi 5 minut. Scedíme, propláchneme teplou vodou a rozdělíme na talíře. Navrch položíme hotové porce kuřete a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu