Hovězí kousky s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 3.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 217.7 mg
  • Draslík 261.6 mg
  • Vláknina 2037.3 mg
  • Vitamín A 2037.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.

  • 3

    V míse smícháme lžíci nastrouhaného křenu, tři lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.

  • 4

    V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.

  • 5

    Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě a pak ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.

  • 6

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, špízy v něm pečeme z každé strany 2 minuty a pak podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.

Komentáře k receptu