Salát ze skleněných nudlí se šunkou a omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 5 g Hořčice
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Okurka salátová
  • 40 g Nudle skleněné
  • 5 g Pepř bílý
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Voda pitná
  • 60 ml Ocet rýžový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej sezamový
  • 0.8 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 49.2 mg
  • Draslík 177.5 mg
  • Vláknina 2895 mg
  • Vitamín A 2895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omeletu si v misce ušleháme celé vejce a dva bílky se solí. Pak ji usmažíme na rozpáleném oleji, necháme vychladnout a nakrájíme na slabé proužky.

  • 2

    Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a zakryté necháme 4 minuty dojít. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Do mísy vložíme oloupanou mrkev nakrájenou na slabé proužky, okapané nudle a na kousky nakrájený řapíkatý celer a nakonec přidáme oloupanou nastrouhanou okurku. Vše důkladně promícháme - nejlépe prsty, osolíme, opepříme a přemístíme do servírovací mísy.

  • 4

    Na dresink smícháme citronovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a hořčici a vyšleháme metlou. Dresinkem zalijeme salát v míse a posypeme proužky omelety a šunky.

Komentáře k receptu