Krůtí roládky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kmín mletý
  • 200 ml Voda pitná
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1634 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 377.8 mg
  • Draslík 661.3 mg
  • Vláknina 1465 mg
  • Vitamín A 1465 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.

Komentáře k receptu