Ovocná pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Broskve
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 g Třešně
  • 40 g Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 242.6 mg
  • Vláknina 3250 mg
  • Vitamín A 3250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1052.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve a třešně omyjeme, vypeckujeme, broskve nakrájíme na menší kousky. Ovoce v mixéru rozmixujeme.

  • 2

    Bílky vyšleháme do půlky, přisypeme vanilkový cukr a spolu s cukrem došleháme na tuhý sníh. Hotový sníh zlehka vmícháme do rozmixovaného ovoce. Směs rozdělíme do pohárů a v lednici necháme dobře vychladit.

  • 3

    Těsně před podáváním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry podáváme.

Komentáře k receptu