Vařené kysané zelí moravské

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 371.2 mg
  • Vláknina 6366.5 mg
  • Vitamín A 6366.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.

  • 2

    Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.

  • 3

    Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.

Komentáře k receptu