Mušle slávky s omáčkou z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 125 ml Vývar rybí
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1658 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1993 mg
  • Vláknina 7530.3 mg
  • Vitamín A 7530.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.

  • 3

    Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.

  • 4

    Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.

Komentáře k receptu