Závitky z platýza obložené zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 700 g Platýz - filety
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Okurka salátová
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 1531.2 mg
  • Vláknina 6662 mg
  • Vitamín A 6662 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Platýza opláchneme a usušíme na utěrce, pak osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno a promícháme s kostičkami rajčat. Kostičky rajčat naklademe na plátky ryby a spíchneme je párátkem. Necháme závitky v chladničce vychladit.

  • 3

    Oloupeme okurky, rozpůlíme je a vydlabeme semínka. Nakrájíme okurky na tenké plátky. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Na pánvi necháme rozehřát máslo, vhodíme na něj nasekanou šalotku a počkáme, dokud nezesklovatí. Pak k ní přidáme okurky a podusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem a polovinou smetany. Nadrobno nasekáme kopr a polovinu jeho množství přidáme k okurkám. Přikryjeme poklicí a 5 minut dusíme.

  • 5

    Na podušenou zeleninu poklademe rybí závitky, přikryjeme hrnec poklicí a dusíme 10 minut. Pak vyjmeme závitky a přidáme do hrnce zbytek ušlehané smetany a zbytek kopru.

  • 6

    Závitky naservírujeme, obložíme okurkami.

Komentáře k receptu