Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Ocet vinný
  • 100 ml Sherry brandy
  • 300 ml Mozzarella
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 104.5 mg
  • Vláknina 3424.3 mg
  • Vitamín A 3424.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.

  • 2

    Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.

  • 3

    Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.

Komentáře k receptu