Opékaný pstruh s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1188.7 mg
- Vláknina 1303.5 mg
- Vitamín A 1303.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. 
- 
                                2Na větší pánvi rozpálíme část másla a vložíme na něj pstruhy. Ztlumíme plamen a opékáme ryby z každé strany 10 minut. 
- 
                                3Na druhé pánvi mezitím rozehřejeme zbytek másla a na něm osmažíme mandlové lupínky dozlatova. 
- 
                                4Opečené pstruhy narovnáme na talíře a posypeme opečenými mandlovými lupínky. Zalijeme máslem a nakonec posypeme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        