Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 125 ml Olej olivový
  • 60 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 656.1 mg
  • Vláknina 15642.8 mg
  • Vitamín A 15642.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.

  • 2

    Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu