Telecí játra na slanině s červenou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Játra telecí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 585.9 mg
  • Draslík 579.9 mg
  • Vláknina 2936 mg
  • Vitamín A 2936 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy.

  • 5

    Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme.

Komentáře k receptu