Opečené mleté slepičí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sádlo škvařené
  • 150 g Strouhanka
  • 300 g Vepřový bok
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 286.9 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 1234.7 mg
  • Vitamín A 1234.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.

  • 2

    V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.

  • 3

    Plátky podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu