Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 12.5 g Sůl
  • 25 g Cukr krupice
  • 100 g Losos - filety
  • 0.25 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Citrony
  • 0.25 ks Pomeranče
  • 1 ks Žemle tmavá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 5149 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 18800.2 mg
  • Vitamín A 18800.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lučinu v misce rozetřeme s mlékem na jemný krém, ochutíme solí, pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu, případně špetku strouhané citronové kůry.

  • 2

    Žemly překrojíme na polovinu, na spodní část rozetřeme ochucenou lučinu, poklademe salátem a vložíme na kousky nakrájeného lososa. Zakryjeme vrchní částí bagety a ihned podáváme.

  • 3

    Marinovaný graved lax losos [53430]:

  • 4

    Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na celý filet lososa. Z citronu a pomeranče oloupeme kůru a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Naskládáme na maso, odložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 6 hodin.

Komentáře k receptu