Tygří krevety grilované na citronové trávě a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo bylinkové
  • 600 g Krevety tygří
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1862.7 mg
  • Vláknina 2455 mg
  • Vitamín A 2455 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme, odstraníme z nich měkké lastury. Po hřbetě je zlehka nařízneme a zbavíme střívka. Středem propíchneme ostrým nožem a protneme stébly citronové trávy. Osolíme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky zprudka orestujeme.

  • 2

    Přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou, přidáme bylinkové máslo a cca 3 minuty dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté rozdělíme na talíře, zalijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu