Plněný zapečený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Sádlo škvařené
  • 8 g Kmín drcený
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2293 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 309.9 mg
  • Draslík 1004.5 mg
  • Vláknina 2932.5 mg
  • Vitamín A 2932.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme kostičky slaniny a na ní zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni. Zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání usmažíme.

  • 2

    Pekáč vymazaný máslem vysteleme plátky šunky, na ně rozložíme osolené a kmínem posypané porce (podkovy) kapra a dutinu v podkově vyplníme smaženými vejci. Povrch potom pokryjeme plátky tvarůžků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře k receptu