Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Ředkvička
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 250 g Patison
  • 150 g Karotka
  • 700 g Telecí pečeně
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Demi glace
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1154 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 264.2 mg
  • Draslík 1263.9 mg
  • Vláknina 9634.5 mg
  • Vitamín A 9634.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.

  • 2

    Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.

  • 3

    Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.

  • 4

    Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.

  • 5

    Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu