Koroptev pečená na hruškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Zvěřinový vývar
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Hrušky
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Koroptev
  • 2 cl Hruškovice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 90.9 mg
  • Vláknina 4909 mg
  • Vitamín A 4909 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.

  • 2

    Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.

  • 3

    Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.

  • 4

    Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.

Komentáře k receptu