Bažantí prsa plněná a pečená
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Petržel - nať
- 10 g Zázvor mletý
- 0.5 ks Pomeranče
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.6 kg Bažantí prsa
- 2 cl Víno madeira
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 103 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 1231.3 mg
- Vláknina 4852.7 mg
- Vitamín A 4852.7 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy. 
- 
                                2Uvaříme silný vývar z bažantích kostí. 
- 
                                3Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme. 
- 
                                4Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití. 
- 
                                5Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. 
- 
                                6K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne. 
- 
                                7Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        