Těstoviny s fazolemi a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 200 g Fazole bílé
  • 20 g Bazalka
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 30 g Oříšky piniové
  • 150 g Hrášek mražený
  • 130 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1104 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 1106.9 mg
  • Vláknina 27259.8 mg
  • Vitamín A 27259.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Ořechy nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Bazalku opláchneme a nasekáme najemno. Bazalku, piniové oříšky, česnek, sýr, olej a špetku soli rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 2

    Vodu osolíme a uvedeme k varu, přidáme fazolky a povaříme 5 minut, poté přisypeme těstoviny a vaříme dalších 5 minut, na závěr vsypeme hrášek a povaříme ještě 5 minut. Poté vodu slijeme. Přimícháme fazole, pesto a ořechy. Osolíme a opepříme a servírujeme.

Komentáře k receptu