Masový závin plněný těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Strouhanka
  • 100 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Omáčka sýrová Apetito
  • 0.5 kg Hovězí maso mleté
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 424.4 mg
  • Vláknina 2679.2 mg
  • Vitamín A 2679.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.

  • 2

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm krátce za stálého míchání cibuli, papriku a česnek.

  • 4

    Mleté hovězí maso v míse smícháme se směsí z pánve, strouhankou a jemně nasekanou petrželkou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme a smícháme se sýrovou omáčkou.

  • 6

    Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozložíme bobkové listy. Na ně a na boky rozprostřeme plátky slaniny, přidáme polovinu masové směsi, na ni dáme těstoviny se sýrovou omáčkou a na ně pak druhou polovinu masové směsi. Vršek zakryjeme dalšími plátky slaniny.

  • 7

    Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a závin pečeme přibližně 1 hodinu. Přebytečný tuk slijeme, závin vyklopíme na mísu, nakrájíme šikmo na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu