Bylinkové dušené kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Estragon
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 10 g Kerblík
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 4 cl Dolin - Vermouth
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 594.6 mg
  • Vláknina 3433.3 mg
  • Vitamín A 3433.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme.

  • 3

    Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme.

Komentáře k receptu