Ragú z kuřete zvané Marengo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.75 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Olivy zelené
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.55 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 975 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1208 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 263.7 mg
  • Draslík 1185.4 mg
  • Vláknina 8042.4 mg
  • Vitamín A 8042.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony, pokrájíme je na plátky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    V hluboké pánvi zahřejeme olej a máslo a na něm opečeme porce kuřete. Hotové porce potom vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou šalotku, česnek a žampiony. Dusíme, pak přidáme rajčata a bobkový list. Zalijeme bílým vínem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud nezačne vřít.

  • 4

    Přidáme zpět kuře a přikryjeme poklicí. Dusíme kuřecí porce 40 minut a v závěru dušení k nim přidáme na plátky nakrájené olivy.

  • 5

    Bagety nakrájíme na plátky a opečeme. Na pánvi uděláme 4 sázená vejce. Porce dušeného kuřete podáváme se sázenými vejci a bagetou.

Komentáře k receptu