Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 220 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule červená
  • 12 ks Cannelloni
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 38.4 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 7731 mg
  • Vitamín A 7731 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.

  • 3

    Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.

  • 4

    Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.

  • 5

    Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu