Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 700 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 62.8 mg
  • Draslík 603.9 mg
  • Vláknina 5252.3 mg
  • Vitamín A 5252.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm krátce cibuli. Pak do pánve přidáme nakrájený česnek, mrkev a slaninu a vše za stálého míchání osmažíme dozlatova. K směsi v pánvi potom přimícháme maso a opékáme ho, až má hnědou barvu. Během opékání mícháme. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přilijeme víno a vše na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 45 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak, směs dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Špagety dáme vařit do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody na přibližně 8 až 10 minut, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Pak vodu slijeme, těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu