Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 80 g Salát hlávkový
  • 350 g Tuňák v oleji
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Karotka
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 4 plátek Chléb slunečnicový
  • 17 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 749.7 mg
  • Vláknina 5612.4 mg
  • Vitamín A 5612.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme čerstvý kopr, část drobných lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme. 8 listů hlávkového červeného (nebo zeleného) salátu omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Posypeme je 2-3 špetkami soli, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s pokrájeným koprem. Omytá zralá rajčata nakrájíme na plátky a posypeme je bílým pepřem. Očistíme a omyjeme mladou karotku, kterou podélně nakrájíme na struhadle na dlouhé tenké plátky.

  • 2

    Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na proužky, silné asi 5 mm. V pánvi si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme asi 30-50 sekund z každé strany dozlatova. Poté ho podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a vyjmeme z oleje.

  • 3

    4 plátky slunečnicového chleba potřeme tuňákovým dresinkem. Na něj položíme proužky hovězího masa, ozdobíme mrkví, rajčaty, snítky kopru a podáváme.

  • 4

    Tuňákový dresink:

  • 5

    Kousky tuňáka z konzervy scedíme a bez nálevu ho dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a přidáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Doložíme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru.

Komentáře k receptu