Pečené holoubě na houbách
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 50 g Petržel - nať
 - 500 g Houby čerstvé
 - 125 ml Víno červené
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Holoubata
 - 4 špetka Sůl
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 281 mg
 - Draslík 1514.2 mg
 - Vláknina 9629 mg
 - Vitamín A 9629 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme.
 - 
                                2
Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme.
 - 
                                3
Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.