Drůbeží roládky s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 3.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 574.3 mg
  • Vláknina 3830 mg
  • Vitamín A 3830 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naporcujeme na menší plátky, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, poklademe plátky sýra a vložíme lístky tymiánu. Svineme každý plátek do roládky, ovineme nití nebo spíchneme párátky, na rozpáleném másle opečeme zprudka ze všech stran, poprášíme paprikou a podlijeme horkou vodou, poté dusíme zakryté do měkka. Když je maso hotové, zalijeme ho vínem, dosolíme a ještě pár minut povaříme. Nasekáme pár lístků tymiánu a pro ozdobu do již odstaveného pokrmu nasypeme.

Komentáře k receptu