Pečená kachna na broskvích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kachna domácí
  • 2 ks Broskve
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 cl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • 0.47 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 688.8 mg
  • Vláknina 6074.7 mg
  • Vitamín A 6074.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.

  • 2

    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.

  • 6

    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.

  • 7

    K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.

  • 8

    Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.

  • 9

    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu