Pečená kachna na ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Ananas
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kachna domácí
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 648.9 mg
  • Vláknina 4275.8 mg
  • Vitamín A 4275.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.

  • 2

    Drůbky, tedy krk, žaludek, srdce a špičky křídel vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

  • 3

    Předehřejeme si troubu na 180 °C.

  • 4

    Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    Okrájíme ananas. střed vykrojíme. Polovinu jeho dužniny rozmixujeme v mixéru, druhou polovinu pokrájíme na kostičky.

  • 6

    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.

  • 7

    Ke šťávě z kachny přidáme rozmixovaný ananas, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci balzamikového octa a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Pak prolisujeme přes síto.

  • 8

    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo. Lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Zbylou polovinu ananasu pokrájenou na kousky opečeme na másle a přidáme do omáčky.

  • 9

    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu