Hovězí polévka s vaječnou přílohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Hovězí žebra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 301.9 mg
  • Draslík 464.3 mg
  • Vláknina 4717.6 mg
  • Vitamín A 4717.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 139.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře.

  • 2

    Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme.

Komentáře k receptu