Račí maso s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 29 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 228.9 mg
- Draslík 1614.3 mg
- Vláknina 19428.5 mg
- Vitamín A 19428.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.