Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 600 g Telecí kotlety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • 2 cl Dolin - Vermouth
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 665.3 mg
  • Vláknina 5977 mg
  • Vitamín A 5977 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a máslo a řízky na něm opečeme 2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

  • 3

    Na pánev vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vermut. Povaříme a rozředíme šťávou připečeniny. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a kapary.

  • 4

    Hotové řízky podáváme přelité omáčkou a obložíme plátky druhého citronu.

Komentáře k receptu