Smažené telecí řízky s šalvějí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 626.4 mg
- Vláknina 10207.5 mg
- Vitamín A 10207.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené telecí kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Každý řízek obložíme šalvějový lístky a šunkou a obložení sepneme k řízku párátkem. 
- 
                                3V pánvi si prohřejeme olivový olej a 20 g másla. Na střední teplotě řízky smažíme po každé straně 2 minuty. Vyjmeme a hotové zabalíme do alobalu. 
- 
                                4Odlijeme tuk z pánve a připečeniny rozředíme dezertním vínem. Přivedeme omáčku k varu a zahustíme ji zbytkem másla. Řízky servírujeme přelité omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        