Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 600 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Těstoviny Tagliatelle
 - 200 g Sýr Čedar
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 špetka Chilli koření mleté
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2.5 dl Víno červené
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1165 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 140 g
 - Sodík 1212 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 272.5 mg
 - Draslík 580.8 mg
 - Vláknina 12384.1 mg
 - Vitamín A 12384.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kratší hranolky. Očistíme cibuli, česnek, mrkev. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Čerstvý rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, drobné lístky otrháme a odložíme do misky.
 - 
                                2
V hrnci si rozpálíme olej, na něm z každé strany dozlatova orestujeme maso. Restujeme asi 4 minuty, přidáme zeleninu a společně restujeme 2-3 minuty. Poté maso ochutíme solí, pepřem, chilli, přidáme bobkový list, promícháme a přilijeme červené víno.
 - 
                                3
Pomalu vaříme asi 10-15 minut do doby, než se víno vyvaří na polovinu objemu. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme hovězí vývar a pod poklicí maso pomalu dusíme 2,5-3 hodiny. Po této době by maso mělo být velmi měkké s hustou tmavou omáčkou.
 - 
                                4
Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Asi 15-20 ninut před dovařením masa dáme vařit do většího hrnce 2 litry vody s 0,5 lžice soli. Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme na skus (přibližně 10 minut). Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s ragú. Přidáme rozmarýn, promícháme, dáme na talíře, posypeme sýrem a servírujeme.