Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Olej olivový
  • 150 g Pórek
  • 100 g Paprika zelená
  • 50 g Paprika žlutá
  • 50 g Paprika červená
  • 200 g Cibule červená
  • 100 g Hrách
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 678.9 mg
  • Draslík 277.3 mg
  • Vláknina 8859.4 mg
  • Vitamín A 8859.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme mouku s máslem, vejcem a solí a důkladně propracujeme. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a cca 60 minut necháme odležet.

  • 2

    Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vmačkáme do formy i po stranách. Posypeme hrachem, zakryté alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a předpečeme.

  • 3

    Červenou i bílou cibuli očistíme, pokrájíme na tenké dílky a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme podobně nakrájenou zelenou část pórku a nadrobno nasekané bylinky. Ochutíme solí a bílým pepřem. Papriky očistíme, opláchneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Promícháme s restovanou cibulovou směsí a rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Vložíme zpět do trouby a při teplotě 200 °C dopečeme dalších cca 10 minut.

  • 4

    Mezitím rozšleháme ve smetaně žloutky a poté nalijeme na koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme ještě 10-15 minut dozlatova.

  • 5

    Koláč nakrájíme na klínky a podáváme teplý.

Komentáře k receptu