Telecí nudličky podávané po curyšsku
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Žampiony čerstvé
- 600 g Telecí kotlety
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Masový vývar
- 4 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 1594.2 mg
- Vláknina 3692.5 mg
- Vitamín A 3692.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme. 
- 
                                2Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. 
- 
                                3Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky. 
- 
                                4V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve. 
- 
                                5Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám. 
- 
                                6Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo. 
- 
                                7Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        