Vepřová pečeně podávaná po toskánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Vepřový bok
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Oregano čerstvé
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1320 mg
  • Vláknina 19637 mg
  • Vitamín A 19637 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 3

    Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.

  • 4

    Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.

  • 5

    Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.

Komentáře k receptu