Japonská nudlová polévka a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 562.4 mg
- Vláknina 5373.3 mg
- Vitamín A 5373.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru. Brokolici pokrájíme na menší kousky. Cibulky opláchneme a krájíme na drobnější kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nakrájíme na podélné čtvrtiny.
-
2
Vývar s masem přivedeme do varu. Přidáme sójovou omáčku a granule dashi. Za stálého míchání necháme granule rozpustit, poté přidáme nudle a brokolici. Vaříme ještě 4 minuty. Servírujeme ozdobené cibulkou a navrch rozloženými vejci.