Japonská nudlová polévka a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 120 g Cibulka jarní
  • 250 g Nudle Udon
  • 1 ks Brokolice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Granule dashi
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 562.4 mg
  • Vláknina 5373.3 mg
  • Vitamín A 5373.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru. Brokolici pokrájíme na menší kousky. Cibulky opláchneme a krájíme na drobnější kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nakrájíme na podélné čtvrtiny.

  • 2

    Vývar s masem přivedeme do varu. Přidáme sójovou omáčku a granule dashi. Za stálého míchání necháme granule rozpustit, poté přidáme nudle a brokolici. Vaříme ještě 4 minuty. Servírujeme ozdobené cibulkou a navrch rozloženými vejci.

Komentáře k receptu