Casarecce se sardelemi
Suroviny
- 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 250 g Boby zahradní
 - 400 g Těstoviny Casarecce
 - 400 g Sardellen filets
 - 10 ml Olej olivový
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibule červená
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1083 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 167 mg
 - Vláknina 6438 mg
 - Vitamín A 6438 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu.
 - 
                                2
Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty.
 - 
                                3
Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny.
 - 
                                4
V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme.
 - 
                                5
Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu.
 - 
                                6
Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách.
 - 
                                7
Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme.