Losos uzený na domácím grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 611 mg
  • Vláknina 2849 mg
  • Vitamín A 2849 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme 2 plátky z čerstvého lososa bez kůže (nebo filety z mraženého lososa), omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran. Důkladně vetřeme do masa olivový olej. Omyté čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano, petrželovou nať) omyjeme a vodu střepeme.

  • 2

    Do vyšší kovové krabičky (např. od čaje) vložíme 2-3 hrstě dřevěných pilin, na ně poklademe snítky bylinek, na bylinky dáme dřevěnou nebo kovovou mřížku. Na mřížku položíme připravené plátky lososa, takže strany, kde byla kůže budou vespod. Krabičku uzavřeme víkem, do kterého jsme si udělali hřebíkem několik děr.

  • 3

    Gril rozehřejeme na střední teplotu (180°C-220°C). Na mřížku položíme krabičku s lososem a "udíme" 10 minut. Poté krabičku s lososem odebereme z grilu a necháme 2-3 minuty lososa dojít. Sejmeme víko z krabičky a lososa podáváme.

Komentáře k receptu