Květákový salát s brokolici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 500 g Květák
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Křenová pasta - Krenex
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 221.6 mg
  • Draslík 631.8 mg
  • Vláknina 7767.2 mg
  • Vitamín A 7767.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák a brokolici opláchneme pod studenou vodou. Rozdělíme růžičky, dáme je do 4 l vroucí, lžičkou soli osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme, necháme vychladnout. Vaříme 10 minut. Růžičky rozdělíme ještě na menší. Uvařený květák spolu s brokolicí dáme do vhodné misky. Vejce také opatrně, pomocí lžíce, vložíme do 1 l vroucí vody a povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Připravíme pikantní zálivku. Do vhodné nádoby vlijeme citronovou šťávut, olej, přidáme drobně nakrájený česnek. Krenex smícháme se smetanou a přilijeme k zálivce. Vše dobře promícháme a zalijeme květák s brokolicí. Všechny suroviny důkladně promícháme, podle chutě osolíme a opepříme.

  • 3

    Hotový salát necháme vychladit a potom porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme čtvrtky vajíček a podáváme.

Komentáře k receptu