Rýže s vepřovou panenkou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 3 g Zázvor mletý
  • 20 g Řeřicha
  • 250 g Vepřová panenka
  • 150 g Rýže Basmati
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Olej sezamový
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2082 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 32.9 mg
  • Draslík 709.1 mg
  • Vláknina 5552.5 mg
  • Vitamín A 5552.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme hokou vodou a scedíme. Do hrnce vlijeme půl litru zeleninového vývaru, půl litru hovězího vývaru, sójovou omáčku a rýžové víno, promícháme s rýží a necháme 20 minut vařit na mírném ohni.

  • 2

    Zatím ve woku rozpálíme olej, minutu opečeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme nudličky vepřové panenky a 5 minut opečeme za stálého míchání. Přidáme okapaný a pokrájený sterilovaný chřest, pokrm prohřejeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením. MAsovou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme ozdobené nasekanou řeřichou.

Komentáře k receptu