Caprese salát - italská klasika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 6 ks Rajčata
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1981 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 197.5 mg
  • Draslík 1064.7 mg
  • Vláknina 8030.7 mg
  • Vitamín A 8030.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata a cherry rajčata osušíme. Velká rajčata pokrájíme na osminky, malé překrojíme na poloviny a dáme je do mísy. Rajčata posypeme mořskou solí (3 špetky), pepřem, promícháme s extra olivovým panenským olejem. Opláchneme snítku bazalky a máty. Z bylinek otrháme lístky. Ochucená rajčata dáme na talíře, přidáme potrhanou mozzarelu, kterou posypeme 1-2 špetkami mořské soli, pokapeme chilli olejem a salát podáváme.

Komentáře k receptu