Kapří brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 212.7 mg
 - Draslík 615.1 mg
 - Vláknina 3944.2 mg
 - Vitamín A 3944.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky.
 - 
                                2
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme.
 - 
                                3
Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor.
 - 
                                4
Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C.
 - 
                                5
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut.
 - 
                                6
Podáváme s okurkovým salátem.