Základní těsto na dortový korpus

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 285.2 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 1752.5 mg
  • Vitamín A 1752.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.

  • 2

    Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.

Komentáře k receptu