Dort Bezé s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 270 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Cukr moučkový
  • 160 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoládové lanýže
  • 300 g Kokos strouhaný
  • 100 g Lupínky kokosové
  • 9 ks Vaječný bílek slepičí
  • 9 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 309.1 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 2615.2 mg
  • Vitamín A 2615.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme těsto: Bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, do něj vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme kokos. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Plech vyložíme pečícím papírem a do středu naneseme do tvaru kruhu o velikosti dortové formy těsto. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Upečené korpusy vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Na jednom plechu můžeme péct jen jeden díl. Proto musíme péct každý díl korpusu zvlášť.

  • 2

    V horké vodní lázni nejdříve šleháme žloutky s půlkou cukru tak dlouho, než získáme hustou hmotu. Přidáme kávu, vybereme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny, smícháme spolu se žloutkovou hmotou.

  • 3

    Připravený krém natřeme na první díl korpusu čtvrtinou krému. Tak pokračujeme až do posledního korpusu. Povrch a strany potřeme zbylým krémem, obalíme kokosovými lupínky a dáme do lednice ztuhnout. Povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinami.

  • 4

    Krájíme na úhledné dortové porce. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře k receptu