Domácí laskonky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy lískové
  • 330 g Cukr krupice
  • 130 g Cukr krupice
  • 230 g Cukr moučkový
  • 40 g Pudinkový prášek - čokoládový
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 54.6 mg
  • Vláknina 1720 mg
  • Vitamín A 1720 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky a polovinu dávky cukru dáme do kastrůlku. Vložíme do vodní lázně, šleháme přibližně 5 i více minut. Sundáme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, vyšleháme tuhý sníh. Přidáme moučkový cukr, mícháme do jeho rozpuštění, nakonec vsypeme pomleté ořechy.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem, připravenou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na plech kolečka o průměru 7 - 8 cm. Vložíme do nahřáté trouby, při 120 stupňové teplotě pečeme 40 - 50 minut. Upečené laskonky necháme vychladnout a sundáme z papíru.

  • 3

    Mléko, cukr a pudinkový prášek dáme do kastrůlku, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Stáhneme z ohně, ještě mícháme a necháme vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, za stálého šlehaní vložíme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme tuhý a hladký krém.

  • 4

    Krémem potřeme jednu laskonku, přiklopíme druhou. V procesu pokračujeme až do spotřebovaní krému i laskonek. Naplněné laskonky necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře k receptu